Kupnja i registriracija domene

Kupnja i registriracija domene

Sve počinje s nazivom domene

Christmas sale

Registrirajte ili prenesite uslugu domene

Pronađite svoju savršenu domenu!

Što je registracija naziva domene?

Postupak je jednostavan. Sve što trebate učiniti je odabrati web adresu (kao što je extilum.com) i zatim se prijaviti za korištenje. Slično kao kad iznajmljujete stan. Kada registrirate domenu, vi niste njen vlasnik. Ali ju možete iznajmljivati sve dok redovito plaćate godišnju kotizaciju.

Zašto Extilum

Lako postavljanje

Stručna pomoć i savjet kad god vam zatreba. Upute za svaki korak. Pomoći ćemo vam da se razvijete.

Imate li već naziv domene? Jednostavno ga prenesite nama, bez muke.

Stotine domena

Upotrijebite naš alat za pretraživanje kako biste pronašli cijene popularnih domena po odličnim cijenama.

Sve na jednom mjestu

Ne morate tražiti i kupovati naokolo da biste dobili najbolju uslugu na jednom mjestu. Imamo sve za vas!

S Extilumom je registracija domene brza, bezbolna i cjenovno pristupačna. Također smo specijalizirani za usluge hostinga domena velike brzine. Dizajnirali smo širok raspon opcija hostinga kako bismo zadovoljili sve vaše potrebe. Izaberite jedan od nevjerovatno brzih paketa! Pojednostavite put prema svojoj web stranici i registrirajte svoju domenu i hosting na jednom mjestu!

Illustration of Extilums domain security service

S Extilumom je registracija domene brza, bezbolna i cjenovno pristupačna. Također smo specijalizirani za usluge hostinga domena velike brzine. Dizajnirali smo širok raspon opcija hostinga kako bismo zadovoljili sve vaše potrebe. Izaberite jedan od nevjerovatno brzih paketa! Pojednostavite put prema svojoj web stranici i registrirajte svoju domenu i hosting na jednom mjestu!

Illustration of all top domain extensions

Vaš prvi korak je pretraživanje naziva domene. Najpopularniji izbor je .com, ali ako ustanovite da ta verzija vaše domene nije dostupna, ne brinite. Možete koristiti druge nazive domena za neke prilično cool kombinacije.
Osim najčešće korištenih domena najviše razine (TLD), Extilum može ponuditi i mnoge druge TLD opcije kako bi zadovoljio vaše potrebe!
Započnite korištenjem naše jednostavne tražilice za registraciju domene!
Extilum ima rješenje za vas, bez obzira gdje se nalazili!
Extilum je i ovlašteni prodavač Carnetovih .hr domena.

Illustration of all top domain extensions

Vaš prvi korak je pretraživanje naziva domene. Najpopularniji izbor je .com, ali ako ustanovite da ta verzija vaše domene nije dostupna, ne brinite. Možete koristiti druge nazive domena za neke prilično cool kombinacije.
Osim najčešće korištenih domena najviše razine (TLD), Extilum može ponuditi i mnoge druge TLD opcije kako bi zadovoljio vaše potrebe!
Započnite korištenjem naše jednostavne tražilice za registraciju domene!
Extilum ima rješenje za vas, bez obzira gdje se nalazili!
Extilum je i ovlašteni prodavač Carnetovih .hr domena.

Karakteristike domena

Extilumov vodič – kako odabrati naziv domene!

Kratki naziv domene je lakši za zapamtiti i za podijeliti s drugima.
Koristite svoj jedinstveni naziv brenda kao naziv svoje domene. Odabetire naziv domene koji će vaša publika lako prepoznati.
Ako naziv vaše domene izgleda dobro kada se napiše, to možda neće biti slučaj kada se izgovori naglas.
Kada kupujete naziv domene za svoju tvrtku, razmišljajte dugoročno i imajte na umu razvoj tvrtke i utjecaj naziva domene na isti.
Kada registrirate domenu, trebali biste registrirati istu domenu s različitim TLD-ovima kao što su .com .net itd., kako biste zaštitili svoju marku.
Domain hacks (kreativni trikovi u nazivu domene) integriraju TLD u ime domene. Neki primjeri su kupi.me ili nauci.me
Bilo bi najbolje da u nazivu svoje domene ne koristite crticu jer je zbog toga teže dijeliti svoju domenu i zapamtiti je.
Pretražite naziv svoje domene u bazama podataka o autorskim pravima. Pronađete li registrirane zaštitne znakove mogli biste se spasiti od muke u budućnosti.
Potražite svoju domenu unutar “Wayback Machine” – arhive svih web stranica. Omogućuje vam da vidite je li vaša domena prethodno korištena.
Korisne ključne riječi u nazivu vaše domene mogu pomoći posjetiteljima objasniti vaše poslovanje.
Provjerite i registrirajte nazive na društvenim mrežama kako biste bili sigurni da su dostupni za naziv domene koju želite registrirati.
Postoje stotine TLD opcija. Svaka ima jedinstvenu svrhu:
.com TLD (commercial / komercijalno)
.net TLD (network / mreža)
.biz – business / poslovne stranice
.info – informativne stranice
.org – neprofitne organizacije
.me – osobne stranice
.blog – za bloggere
.io – start-up kompanije

Značajke pretraživanja i registracije naziva domene

Tražite mjesto za jednostavnu registraciju svoje domene? Extilum je mjesto za vas! Tražite sigurno i fleksibilno mjesto za registraciju domene? Našli ste ga! Tražite li najbolju podršku za registraciju imena domene? I to imamo u Extilumu!

Sigurnost domene

ID zaštita štiti vaše osobne podatke od neželjene pošte i prevara—zaštita od krađe spriječava prijenos vaše domene bez vašeg dopuštenja. Extilum ima najbolje sigurnosne značajke za nazive vaših domena!

Podrška za domenu

Za sva pitanja o registraciji vaše domene, pitajte naš stručni tim za podršku! Extilumov prijateljski i obrazovan tim dostupan je 24/7/365 da vam pomogne! Rado ćemo vam pomoći!

Fleksibilnost

Imamo stotine različitih opcija naziva domene koji su vam dostupni za registraciju na Extilumu. Naš širok izbor TLD-a pomoći će vam da registrirate kreativan i lako pamtljiv naziv domene.

Upravljanje domenom

Nakon što registrirate svoju domenu, dobit ćete pristup jednostavnoj Extilumovoj korisničkoj zoni. Jednim klikom možete postaviti automatsku obnovu, uključiti zaštitu od krađe i puno više.

Često postavljana pitanja i odgovori

Web domena je naziv koji se dodjeljuje za raspoznavanje web stranice. Naziv domene neke web stranice upisujete u svoj web-preglednik kad želite posjetiti tu web stranicu. Na primjer, da biste vidjeli Extilum, možete unijeti naziv domene extilum.com u svoj preglednik.

Zamislite internet kao veliki adresar. Kad nekoga želite posjetiti, treba vam njihova adresa. Kad želite da netko posjeti vas, treba im adresa vaše web stranice odnosno vaša domena.
Vaša web stranica ima IP adresu sastavljenu od niza brojeva. Ali umjesto da koristite taj niz brojeva, koristite naziv domene. To vam omogućuje Domain name system (DNS).

Ako želite posjetiti Extilum, sve što trebate zapamtiti je naziv domene “extilum.com.” Ne trebate znati IP adresu. Kad ukucate extilum.com u svoj preglednik, vaš zahjtev je poslan DNS-u. DNS traži IP adresu za extilum.com i usmjerava vas naš našu stranicu.

Registrirajte nazive domene kroz Extilum kako biste započeli s vlasitom stranicom!

DNS je baza podataka IP adresa. Svaka IP adresa sadrži niz brojeva koji omogućava komunikaciju između računala. IP adresa precizira web stranicu. Kada unesete naziv domene u preglednik, DNS ga prevodi u IP adresu jer računala razumiju brojeve. Vaše se računalo može povezati s vašom domenom i prikazati vašu web stranicu u web pregledniku nakon što je IP adresa pronađena.
TLD je kratica za domenu najviše razine. TLD je proširenje naziva domene koje dolazi nakon točke. Najčešće korišteni primjeri TLD-ova su .com, .net, .biz, .info i .org. TLD znači nešto prikladno za domenu. Kao što npr. TLD .com označava “reklamu”.
ccTLD je domena najviše razine koda zemlje. Označava lokaciju web stranice u određenoj zemlji. Međutim, većinu ccTLD naziva domene može registrirati bilo tko, jer većina ne postavlja ograničenja u tom smislu.
Registracija naziva domene jednostavan je proces rezerviranja naziva vaše web stranice na određeno razdoblje. Korisnik registrira domenu uz pomoć registrara domena (Extilum).

Registri upravljaju svakom opcijom TLD-a. Kada tražite registraciju domene od Extiluma, mi provjeravamo sa registrom. Registar provjerava TLD domene koju želite registrirati kako bi provjerio je li domena dostupna. Ako otkrije da je TLD domena koju želite dostupna, registar je dodaje u svoju evidenciju i dozvolja vam pristup. Pretpostavimo da je domena za taj TLD nedostupna jer ju je drugi korisnik već registrirao. U tom slučaju vidjet ćete tijekom procesa registracije domene da domena nije dostupna.

Većina zemalja kontrolira mrežni informacijski centar (NIC). NIC je središnja baza podataka sa svim informacijama o nazivima domena i njihovim IP adresama. Neprofitna organizacija, The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) je zadužena za kreiranje i upravljanje procedurama vezanim uz nazive prostora na internetu.

Morate imati i naziv domene i web hosting da biste imali web stranicu.
Hosting je usluga za pohranu svih datoteka koje čine vašu web stranicu, tako da registrirati domenu, a ne imati mjesto gdje ćete ju držati, je kao da ju ni nemate.
U Extilumu nudimo registraciju naziva domene i hosting domene! Pojednostavite administraciju svoje web stranice tako što ćete imati sve na jednom mjestu!

Nakon što registrirate svoju domenu na Extilumu, dobit ćete pristup jednostavnoj Extilumovoj korisničkoj zoni. U korisničkoj zoni možete upravljati svojim domenama i svim značajkama uključenim u registraciju vaše Extilum domene. Prilagodite imena servera, prebacite novu domenu, DNS i još mnogo toga!
  • Postavite automatsku obnovu domene
  • Upravljajte imenima servera
  • Dodajte zaštitu od krađe domene
  • Ažurirajte kontakt podatke
  • Postavite prosljeđivanje e-pošte
  • Upravljajte DNS zapisima
  • Upravljajte svim domenama
Da, možete!
U Extilumu, prijenos domene je jednostavan! Kako biste osigurali nesmetan prijenos domene, provjerite imate li sljedeće podatke:

  • Extensible Provisioning Protocola (EPP) code pokazuje da imate ovlaštenje za prijenos domene. Ovaj kod možete dobiti od svog postojećeg registrara domene.
  • Otključajte svoju domenu – obratite se svom postojećem registraru domene ako vam je potrebna pomoć pri otvaranju domene.
  • Kontakt podaci o domeni – Vaša domena ima tehnički i administrativni kontakt. Ovo može biti ista osoba. Ovi kontakti dobivaju informacije putem maila nakon što započne zahtjev za prijenosom domene.

• Na vrhu ove stranice pronađite okvir za pretraživanje.
• Upišite naziv domene koji želite. Morate uključiti puni naziv domene. Na primjer, “extilum.com” uključuje i .com u nazivu. Zatim kliknite.
• Dobit ćete informacije ako je vaša domena dostupna. Ako je dostupna, možete dovršiti kupnju.
• Ako vaša domena nije dostupna, postoje alternativne opcije naziva domene.

Zakoračite u svijet Extilum hostinga još danas